Нардепи звільнили Пристайка з посади віцепрем’єра з євроінтеграції. І відразу призначили заміну

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховна Рада України звільнила Вадима Пристайка з посади віцепрем’єра з європейської та євроатлантичної інтеграції і призначила на його місце Ольгу Стефанішину.

За звільнення Пристайка проголосували 296 нардепів.

225 голосів було від депутатів фракції «Слуга народу», 30 голосів — від фракції ОПзЖ, по 15 — від груп «За майбутнє» і «Довіра».

Одразу після цього депутати розглянули і призначення заміни Пристайка — колишньої очільниці Урядового офісу з координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Ольга Стефанішина

Олександр Синиця / УНІАН

«Три основні пріоритети моєї роботи — це формування внутрішньої позиції України стосовно формату й обсягу політично-економічного перегляду Угоди про асоціацію, перегляд умов фінансування України не лише як країни, з якою співпрацює ЄС, адже ми говоримо про інтеграцію ринків. І третє — це налагодження ринків взаємодії у форматі уряд-парламент-президент стосовно розробки, ухвалення, реалізації та просування рішень у напрямку виконання річних національних програм Україна-НАТО на основі національних інтересів України», — заявила вона під час виступу в Раді.

За призначення Стефанішиної проголосували 255 нардепів.

  • Вадим Пристайко від кінця серпня 2019 року очолював Міністерство закордонних справ, а в березні, під час зміни уряду став віцепрем’єром з європейської та євроатлантичної інтеграції. За даними низки ЗМІ, Пристайко очолить одну із закордонних місій України. Його можуть відправити послом до Великої Британії.