В МВС відкрили провадження через зникнення зерна з Держрезерву. Радник Авакова назвав свої слова про «мишей» метафорою

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження за фактом зникнення зерна об’ємом у 2 700 вагонів із Державного резерву.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Недостача майже 2 700 вагонів зерна, яке повинно перебувати на зберіганні в Держрезерві. Сума збитків — понад 800 мільйонів гривень. Лише зі складів територіальної структури Держрезерву в Тернопільській області, звідки я родом, зникла пшениця, яка помістилася б у 150 вагонів-зерновозів», — зазначив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

За даними МВС, провадження порушене за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Винним загрожує від 7 до 12 років ув’язнення.

«Згадані в моїй іронічній метафорі «миші», які нібито з’їли тисячі тонн зерна, мають імена та посади й обов’язково будуть покарані відповідно до українського законодавства. Сподіваюся, що збитки, завдані державі, будуть відшкодовані», — додав радник очільника МВС.

  • Раніше Апостол у своєму Facebook написав про те, що зерно на 800 мільйонів гривень «з’їли миші». Після цього він зазначив, що у цих «мишей» є реальні імена і посади, і вони мають понести відповідальність.