Поліція відправила перші 2,4 тисячі «листів щастя» за перевищення швидкості

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Патрульна поліція відправила перші 2 400 адміністративних постанов порушникам швидкісного режиму, яких зафіксувала автоматична система фіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це поліція повідомила у Twitter.

«Листи щастя» відправляються до своїх власників. Перші 2 400 адмінпостанов відправляються до Укрпошти і невдовзі їх отримають порушники швидкісного режиму», — повідомили патрульні.

З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлено 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть по всій Україні.

Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні на понад 50 км/год.

Перевірити, чи є штрафи за порушення, можна на сайті з базою даних порушень правил дорожнього руху та в електронному кабінеті водія.

Щоб сплатити штраф онлайн, потрібно перейти за посиланням з QR-коду на лицьовому боці постанови, яка прийде на пошту. Також можна сплатити через електронний кабінет водія або застосунок «Дія». Можна піти з реквізитами в банк і сплатити штраф там.

  • За перший день роботи камери автофіксації зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.
  • Система автофіксації порушень ПДР зафіксувала антирекорд швидкості — авто рухалося трасою Київ — Харків зі швидкістю 210 км/год, при дозволеній швидкості 110 км/год. У МВС також показали номери авто всіх порушників за добу.