Зеленський утворив Раду з питань розвитку вищої освіти та роздав Кабміну завдання щодо гуртожитків та популяризації науки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент України Володимир Зеленський створив Раду з питань розвитку вищої освіти, персональний склад якої буде представлений за два тижні. Вона діятиме як консультативно-дорадчий орган при президентові.

Про це йдеться в указі президента №210/2020.

Окрім цього, Зеленський роздав Кабміну низку завдань, які стосуються стратегії розвитку вищої освіти, популяризації науки та ревізії гуртожитків.

«Забезпечити розроблення за участю Національного інституту стратегічних досліджень, Національної академії наук України та затвердити до 1 листопада 2020 року стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2021 - 2031 роки, визначивши основні цілі та пріоритети з урахуванням глобальних тенденцій світової економіки», - йдеться в указі.

До 1 грудня 2020 року уряд повинен затвердити програму розвитку науково-дослідницької інфраструктури в Україні, а також програму розбудови та відновлення студентських гуртожитків.

Також до 1 вересня 2020 року Кабмін має розробити плани із популяризації природничих та математичних наук. До цієї ж дати уряд повинен створити схожий план із популяризації здобуття вищої освіти в Україні серед іноземців.

  • Раніше президент Володимир Зеленський затвердив Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі.
  • Абітурієнти з Донецької та Луганської областей та Криму зможуть без ЗНО вступати в будь-який з закладів освіти, де працюватимуть освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна».