«Використовували декілька відео». Нацполіція спростувала зміну маршруту підозрюваних у вбивстві Шеремета

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Використовували декілька відео». Нацполіція спростувала зміну маршруту підозрюваних у вбивстві Шеремета

Фото УНІАН

Національна поліція спростувала інформацію про зміну маршруту пересування підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, щоб узгодити його з версією слідства.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

Там пояснили, що для проведення експертних досліджень слідство використовувало декілька відеофайлів, вилучених за маршрутом руху підозрюваних, у тому числі відео з фасаду приміщень Київського університету імені Бориса Грінченка.

«У матеріалах кримінального провадження подається схема руху підозрюваних від автомобіля до вул. Бульварно-Кудрявської, 18/2 — саме там востаннє фігурантів зафіксувала камера відеоспостереження», — йдеться у повідомленні.

За словами правоохоронців, на схемі чітко зображено, що після закладення вибухівки підозрювані провулком Чеховським вийшли на вулицю Бульварно-Кудрявську, звідки й повернули у квартал між вулицями Бульварно-Кудрявською та Олеся Гончара.

«Водночас зазначаємо, що у кварталі, куди звернули фігуранти, за адресою: вул. Олеся Гончара, 28Б розташована квартира, якою користувався підозрюваний Андрій Антоненко. Він особисто підтвердив це під час допиту», — пояснили у Нацполіції.

Правоохоронці також наполягають, що в попередніх підозрах маршрут руху до і після закладення вибухівки не фігурував — його додали до тексту підозр за погодженням із процесуальним керівником у кримінальному провадженні.