В СБУ розповіли деталі затримання зловмисників, які торгували місцем глави Харківської ОДА. Продавали не вперше, був прайс на посади

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Харкові СБУ затримала групу зловмисників, які «торгували» посадами держслужбовців. Зокрема, вони обіцяли допомогти з призначенням на посаду голови Харківської ОДА за мільйон доларів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними СБУ, бізнес організував одесит спільно з киянином. Вони обіцяли клієнтам лобіювати їх призначення на керівні посади в органах державної влади та в правоохоронних органах.

Зловмисники представлялися посадовцями та говорили про близькі зв’язки з керівниками Верховної Ради та парламентських фракцій і міністрами.

Шахраї готувалися отримати $1 млн за нібито вирішення питання щодо призначення кандидата на посаду голови Харківської ОДА. Ще $100 тисяч планували отримати за призначення на посаду начальника Державної податкової служби області.

Раніше вони вже отримали $60 тисяч від харків’янки за «допомогу» в одержанні мандата народного депутата на довиборах у парламент.

Зловмисників затримали в одному з харківських ресторанів під час отримання $150 тисяч — частини коштів за «призначення» на голову ОДА та начальника податкової.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

  • Раніше голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що в одному з ресторанів правоохоронці затримали двох киян, які намагалися «продати» його посаду. Він повідомив, що наразі тривають обшуки в Харківській, Київській та Одеській областях за адресами проживання, місць роботи та орендованих приміщень фігурантів справи.