У Вінницькій області з 1 червня не відновлять пасажирські перевезення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Вінниці та області з 1 червня не розпочнуть перевозити пасажирів залізничним транспортом та міжобласними автобусами, як це було передбачено черговим етапом послаблення карантину. Про це йдеться у протоколі Вінницької ОДА.

Рішення не відновлювати пасажирські перевезення з 1 червня ухвалили через нестабільну ситуацію з кількістю хворих на коронавірус, яка фіксується щодня.

Міжобласні перевезення не відновлюють з огляду на те, що найближчим часом відбудуться поминальні дні (свято Трійці 7 червня), а отже до міста та області можуть приїхати люди з інших регіонів — це може погіршити епідеміологічну ситуацію у Вінницькій області.

Відновлення пасажирських перевезень залізничним транспортом внутрішнього сполучення та між регіонами, а також автобусним транспортом комісія розгляне 15 червня.

В ОДА застерегли, що розширення сполучення з іншими регіонами, особливо з тими, у яких захворюваність значно вища, може призвести до збільшення кількості нових випадків на 40—60%.

  • З 1 червня в Україні розпочинається третій етап послаблення карантину. Зокрема, відновлять роботу басейни, спортзали, автошколи. Крім того, відновлять залізничні перевезення, а також роботу міжобласного пасажирського автотранспорту.
  • Переходити до третього етапу зможуть тільки регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією.