Рада відновить пленарні засідання 2 червня. Нових випадків COVID-19 серед нардепів немає

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Верховна Рада відновить пленарний режим роботи 2 червня. Серед народних депутатів не виявили нових випадків коронавірусу.

Про це повідомила заступниця глави фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук у Facebook.

За її словами, тиждень розпочнуть з розгляду програми уряду. Раніше більшість комітетів Ради не підтримали той текст, який Кабінет міністрів подав ще у квітні, і надали свої рекомендації. Кравчук припускає, що голосування в залі буде аналогічним, і програму відправлять на доопрацювання. За законом уряд повинен внести доопрацьований варіант, і парламент розгляне його протягом 15 днів.

«Важливі зміни до виборчого законодавства: зокрема щодо впровадження партійних списків на місцевих виборах у міських ОТГ, де не менше 15 тисяч населення (зараз — 90 тис.), зменшення застави за участь у виборах у 4 рази, паралельне висування до рад різного рівня і багато іншого — у першому читанні», — додала Кравчук.

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков дозволив журналістам повернутися в ложу преси залу засідань.

  • 25 травня фракція «Батьківщина» через п’ять днів після виявлення коронавірусу у члена їх команди Олега Мейдича повернулася з самоізоляції.
  • 15 квітня про свою хворобу повідомив депутат Вадим Новинський. Уже 4 травня він заявив, що отримав негативний результат тесту на коронавірус.
  • 7 квітня стало відомо, що у немовляти депутатки Ганни Скороход виявили коронавірус. Сама ж Скороход знову відчуває симптоми коронавірусу, які до цього лікувала.