У Японії створили додаток, аби вболівальники могли аплодувати через cмартфон

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Японії створили додаток, аби вболівальники могли аплодувати через cмартфон

Twitter / MaheshNegombo

Розробники Yamaha створили систему дистанційних оплесків, яка дозволить спортсменам на порожніх стадіонах відчувати підтримку вболівальників. Про це повідомляє Japan Today.

Додаток для смартфонів дозволить фанатам відправляти віртуальні оплески або засуджувальні вигуку на спортивні стадіони. Організатори заходу можуть задавати різні типи вітань і глузувань, а також змінювати рівень інтенсивності в залежності від кількості користувачів, які натискають на кнопки. В результаті можна буде відтворити рев трибун, коли забивається гол.

Користувачі зможуть вибирати, з якого боку стадіону відправляти звуки. Також можна буде віддалено приєднуватись до скандування, яке зможуть починати тільки обрані користувачі.

Спочатку компанія планувала запустити додаток в кінці 2020 року, але прискорила його розробку після того, адже як пандемія привела до того, що спортивні заходи проходять без глядачів. Навіть якщо глядачам дозволять ходити на стадіони, вони зможуть використовувати цей додаток, щоб уникнути криків, адже вірус може літати у повітрі.