Кличко звернувся до правоохоронців через недобудови «Аркади». Інвестори заявили, що протестуватимуть далі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кличко звернувся до правоохоронців через недобудови «Аркади». Інвестори заявили, що протестуватимуть далі

Twitter / Арсен Аваков

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронців з вимогою втрутитися у ситуацію із забудовником «Аркада-будівництво», який не виконав зобов’язання перед інвесторами — не добудував житло, за яке отримав кошти. Про це Кличко заявив на брифінгу.

«Сьогодні інвестори забудовника «Аркада-будівництво» пікетують банк «Аркада», Офіс президента, Кабінет міністрів, зараз прийшли під КМДА. Люди вимагають, аби забудовник виконав свої зобовʼязання. Звертаюся до правоохоронних органів негайно втрутитися в ситуацію і дати правову оцінку діям недобросовісного забудовника», — наголосив мер.

Кличко розповів, що у травні відбулося три зустрічі за участі представників міської влади, інвесторів, забудовників та банку «Аркада», проте забудовник так і не виконав обіцяного.

«Забудовник не виконав взятих зобов’язань перед громадськістю. Не скорегував бюджет забудови ЖК «Патріотика на озерах», не представив його на обговорення містобудівної ради, а це було основною умовою для продовження будівництва […] Цьому забудовникові для виконання його зобовʼязань перед іншими інвесторами ЖК «Еврика» на проспекті Глушкова і «Патріотика» — нічого не заважає», — наголосив Кличко.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вже відреагував на ситуацію із забудовником. Він наголосив, що відомство не допустить «чергової будівельної афери із сотнями потерпілих».

«Сьогодні спілкувався з інвесторами незавершених житлових будівництв банку «Аркада», що вийшли на протест […] За дорученням Володимира Зеленського разом із Віталієм Кличком, начальником Нацполіції Києва вирішуємо проблеми інвесторів», — написав Аваков у Twitter.

Зранку під Національним банком розпочався протест кількасот людей, які оплатили житло через банк «Аркада». Потім учасники акції рушили до Офісу президента.

За словами протестувальників, понад 12 тисяч інвесторів вже півтора року не можуть отримати своє житло. Досі близько сорока будинків не добудовані, хоча будівництво «було повністю законне».

Згодом частина інвесторів банку пішла на переговори за участю Кличка та представників МВС, повідомляє Укрінформ. Мітингувальники також заявили, що продовженням акції стане облаштування наметового містечка біля будівлі КМДА і анонсували проведення автомітингу.