Ексзаступник міністра енергетики Рябчин: Про своє звільнення дізнався за 20 хвилин до засідання уряду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ексзаступник міністра енергетики Рябчин: Про своє звільнення дізнався за 20 хвилин до засідання уряду

Facebook / Alex Riabchyn

Звільнений напередодні заступник міністра енергетики Олексій Рябчин заявив, що про свою відставку дізнався за 20 хвилин до початку засідання уряду, на якому це рішення було ухвалено.

Про це він написав у Facebook.

«Після призначення в. о. міністра Ольги Буславець, я залишився де-факто єдиним енергетичним заступником. За її проханням координував роботу відразу 10 енергетичних департаментів, а це пару сотень людей на дистанційному режимі та по 200-300 важливих листів та депутатських запитів на день, плюс поточка. Для порівняння, у інших заступників у підпорядкуванні по 2—3 структурні підрозділи», — пояснив Рябчин.

За його словами, два тижні тому Буславець запропонувала йому посаду заступника міністра з євроінтеграції. «Я написав заяви — на звільнення з посади заступника міністра у звʼязку з переведенням на іншу посаду і одразу другу — на призначення на посаду заступника з євроінтеграції. Така процедура», — повідомив Рябчин.

Проте після цього, за його словами, пішли «кулуарні ігри, все перегралося», і після розмови йому запропонували посаду заступника міністра енергетики з цифрової трансформації. «Це нововведення Кабіну, щоб один із заступників займався додатково цифровізацією і діджиталізацією. Я звʼязався з Мінцифрою, і пару днів тому вони мені сказали готуватися до співбесіди з віцепремʼєром Михайлом Федоровим», — підкреслив Рябчин.

Звільнений заступник міністра підкреслив, що до його роботи в міністерстві не було претензій ані у народних депутатів, ані в Кабміні, ані в профільних експертів.

Напередодні Кабінет міністрів ухвалив рішення звільнити Рябчина. Під час засідання Буславець заявила, що його звільнено за «низьку результативність».