Ляшко: Нульову статистику захворюваності на коронавірус в Україні очікують 22 червня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ляшко: Нульову статистику захворюваності на коронавірус в Україні очікують 22 червня

Міністерство охорони здоров'я України

Нульова статистика захворюваності на коронавірус в Україні може спостерігатися вже менш ніж через місяць — 22 червня. Але ситуація залежатиме від того, «як поводитиметься вірус».

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі телеканалу ZIK.

«Ми говоримо про 22 червня», — сказав Ляшко, відповідаючи на запитання, коли очікувати нульову статистику.

Водночас Ляшко підкреслив, що поки рано однозначно говорити про такі прогнози, тому що ситуація залежатиме від сезонності вірусу.

«Дуже багато буде залежати від того, чи є сезонність у цього вірусу, чи нема. Тому що зараз ми могли б сказати, що є сезонність — географія циркулювання вірусу повторює грип і грипоподібні захворювання», — каже Ляшко.

«Несподівано в цьому нашому графіку з’явилася Росія, яка показує динаміку, коли хвороба в Європі вже йде на спад. Зазвичай у нас всі країни Європи повинні були б показувати значне зниження, після Європи повинна спочатку була йти Північна Америка, Південна Америка, країни Африки, потім Австралія та знову Китай. Так циркулює грип і грипоподібні захворювання», — додав Ляшко.

В Україні станом за добу 27 травня виявили 477 нових випадків коронавірусу. За час пандемії на коронавірус в Україні захворіли 22 382 людини, його жертвами стали 669 хворих. Одужали 8 439 людей.

Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.