Пляжі в Києві з 1 червня не відкриють. Попри дозвіл Київміськадміністрації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пляжі в Києві з 1 червня не відкриють. Попри дозвіл Київміськадміністрації

flickr.com

Столичні пляжі не відкриють 1 червня, попри дозвіл Київської міської державної адміністрації.

Про це «РБК-Україна» розповів головний санітарний лікар столиці Олег Рубан.

За його словами, спочатку пляжі повинні отримати санітарні паспорти, а ця процедура триватиме 7—10 днів. Рубан зазначив, що Держспоживслужба та управління з надзвичайних ситуацій досліджує 14 пляжних зон Києва, зокрема дно водойм і питну воду у фонтанах.

«Усі ці заходи вже почали, вони можуть проводитися 7—10 днів. Тому можемо казати, що у найбільш перспективному варіанті відкриття пляжів відбудеться 7—10 червня», — сказав санлікар.

Рубан також пояснив, що лабораторні дослідження води проводитимуть пізніше, оскільки для цього потрібна температура води на рівні 17—18 °С та вища, а зараз вода холодніша — 13—14 °С.

  • Із 23 травня в Києві розпочали другий етап послаблення карантину — відновив роботу наземний пасажирський транспорт. 25 травня запрацювало метро.
  • З 1 червня у Києві запрацюють заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників і абітурієнтів, відкриють спортзали та фітнес-центри, але без роботи басейнів і зон відпочинку. Крім того, знімуть обмеження на відвідування міських кладовищ.
  • З 30 травня в Києві відкриють торгово-розважальні центри, але без роботи розважальних зон, і готелі, крім хостелів.