Футбольний клуб «Карпати» змінив власника: Димінський продав свою частку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Футбольний клуб «Карпати» змінив власника: Димінський продав свою частку

fckarpaty.com

Львівський футбольний клуб «Карпати» повідомив про зміну бенефіціара — частка компанії, яка належала бізнесмену Петру Димінському, відтепер перебуває у власності Олега Смалійчука.

Про це повідомляє пресслужба клубу.

Упродовж 2017—2019 років Олег Смалійчук обіймав посаду віцепрезидента клубу.

Смалійчук викупив частку у Димінського і тепер є кінцевим бенефіціаром в одній з компаній-засновників юридичної особи «Карпат», яка володіє 50% клубу. Димінський більше не має відношення до клубу, пише Sportarena.

Видання підкреслює, що Смалійчук претендує на пост президента української Премʼєр-ліги. Вибори мають відбутися ближче до кінця нинішнього сезону.

Інтерфакс пише, що згідно з даними реєстру юридичних та фізичних осіб, засновниками «Карпат» є дві компанії з Британських Віргінських островів. Одна з них «Крісан Холдінгс ЛТД» заснована громадянином Кіпру Катею Парпі, а у друга — «Менділ Лімітед», засновником якої раніше був Димінський і ще один громадянин Кіпру Хрістакіс Ніколау. Тепер засновником записаний Смалійчук.

«Карпати» знаходяться на останньому місці турнірної таблиці чемпіонату України, маючи в своєму активі лише 14 очок після 23 зіграних турів.

  • Димінського підозрюють у скоєнні смертельної ДТП, в результаті якої у серпні 2017 року загинула 31-річна Наталія Тріла. Після аварії охоронець Димінського Андрій Борщ заявив поліції, що він керував автомобілем.
  • У грудні 2017 року поліція оголосила Димінського в національний розшук. Мати загиблої Марія Тріла заявила про повне відшкодування збитків, а також відсутність матеріальних претензій у звʼязку з аварією.
  • З 22 серпня 2017 року Димінський перебуває поза межами України.