У Швейцарії створили перший додаток на базі інтерфейсу Google та Apple для відстеження хворих на COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Швейцарії створили перший додаток на базі інтерфейсу Google та Apple для відстеження хворих на COVID-19

NurPhoto / Contributor / Getty Images

У Швейцарії створили перший додаток на базі спільного інтерфейсу Google та Apple для відстеження контактів з інфікованими коронавірусом.

Про це пише Business Insider.

Поки додаток SwissCovid проходить тестування. Швейцарській владі необхідно провести серед жителів голосування, перш ніж додаток можна буде запустити офіційно. Зараз його тестують військовослужбовці, працівники лікарень і державні службовці.

Програма з допомогою Bluetooth фіксує, які саме телефони були поруч з користувачем. Якщо користувач захворів на COVID-19, це реєструється в додатку. Потім додаток попереджає всіх інших користувачів, які провели понад 15 хвилин в радіусі 2 метрів від хворого.

«В нашому додатку інформація обробляється локально, і всі дані автоматично видаляються через 21 день. Крім того, особисті дані користувача не зберігаються централізовано, а дані відстеження контактів ніколи не покидають телефон, якщо це не дозволено користувачем», — сказав Срджан Чапкун, один з розробників в ETH Zurich. Зазначається, що SwissCovid — це додаток з відкритим вихідним кодом, що дозволяє експертам вивчити його на предмет будь-яких недоліків безпеки.