У Японії заарештували палія студії Kyoto Animation. Через пожежу загинули 36 людей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Японії заарештували палія студії Kyoto Animation. Через пожежу загинули 36 людей

The Asahi Shimbun / Getty Images

У Японії заарештували 42-річного Сіндзі Аоба, підозрюваного в підпалі анімаційної студії Kyoto Animation, в результаті якого загинули десятки людей.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що правоохоронці очікували 10 місяців, поки підозрюваного лікували від серйозних ушкоджень. Він отримав сильні опіки обличчя, тулуба, рук і ніг і був непритомний протягом кількох тижнів. Аоба не може ходити або їсти без сторонньої допомоги, його доставили до поліцейського відділку на ношах.

Підпал студії Kyoto Animation

Подія трапилася в японському Кіото вранці 18 липня. Аоба, імовірно, увійшов у будівлю через незачинені вхідні двері з двома ємностями, наповненими бензином. Він облив вхід, а потім запальничкою підпалив його. На той час у студії було близько 70 осіб.

В результаті пожежі загинули 36 людей, понад 30 людей отримали поранення. Більшість загиблих — 22 жінки і 14 чоловіків у віці від 20 до 30 років — померли від отруєння чадним газом.

Аоба сам здався поліції та пояснив скоєне тим, що студія нібито вдалася до плагіату однієї з його робіт.

Студія Kyoto Animation заснована в 1981 році. Вона випускає серіали і повнометражні картини. Серед її фільмів AIR, Kanon, Clannad, «Меланхолія Харухі Судзумії», K-On! Основні приміщення студії знаходяться в Кіото і в його передмісті, Удзі.