У Римі штрафуватимуть до €500 тих, хто викидає на вулиці маски та рукавички

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Римі штрафуватимуть до €500 тих, хто викидає на вулиці маски та рукавички

Rattanakun Thongbun / EyeEm / Getty Images

У Римі вводять штрафи для тих, хто кидає медичні маски та рукавички на вулицях, в парках та на площах. Штраф становитиме від €25 до €500.

Відповідне розпорядження підписала мер італійської столиці Вірджинія Раджі, повідомляє Roma Today.

Згідно з документом, на всій території Рима забороняється викидати одноразові засоби індивідуального захисту — маски і рукавички — на тротуарах, вулицях, площах, у парках, на набережних та пляжах. За порушення заборони вводиться адміністративне покарання у вигляді штрафу.

Видання пише, що з 4 травня через два місяці жорсткого карантину, відколи ввели перші послаблення, в громадських місцях валялися викинуті маски та рукавички.

Влада наголошує викидати засоби індивідуального захисту у спеціальні контейнери, що знаходяться на виході з підприємств, офісів та інших установ.

Італія є однією країн, які найбільше постраждали від коронавірусу. За даними Університету Гопкінса, в країні зафіксували понад 230 тисяч випадків коронавірусу, 32,8 тисячі людей померли.

З 4 травня в Італії відновили роботу виробники, будівельні компанії, деякі оптовики. Людям дозволили гуляти в парках, відвідувати траурні церемонії за участю не більше 15 людей.

З 3 червня у країні дозволять вільне пересування між регіонами, а також знімуть заборону на вʼїзд і виїзд. В Італію зможуть вільно вʼїжджати громадяни країн Євросоюзу, Шенгенської зони, включно зі Швейцарією та Монако. Їм більше не потрібно проходити обовʼязковий карантин з ізоляцією на 14 днів. Крім того, з 3 червня в країні відновляють роботу всі аеропорти.