Італія оголосила про поетапне послаблення карантину з 4 травня. Спочатку відкриють парки, потім музеї

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Влада Італії через два місяці з початку жорсткого карантину з 4 травня почне знімати карантинні обмеження. Про це заявив премʼєр-міністр країни Джузеппе Конте, повідомляє Reuters.

Через тиждень у країні знову зможуть відкритися виробники, будівельні компанії та деякі оптовики.

Також із 4 травня відкриють парки для прогулянок, дозволять відвідування і траурні церемонії за участю не більше 15 людей, але у межах одного регіону.

Із 18 травня планують відкрити магазини роздрібної торгівлі, музеї та бібліотеки. А вже з червня — ресторани, бари, салони краси і перукарні. Хоча роботу бізнесу на виніс дозволять раніше.

Школи залишаться закритими до початку наступного навчального року у вересні. Також поки буде закритим пересування між регіонами країни.

«Єдиний спосіб жити з вірусом на цьому етапі — це зробити все, щоб не захворіти. І дотримуватися дистанції», — наголосив Конте.

При цьому Конте наголосив, що деякі обмеження, найімовірніше, діятимуть до відкриття вакцини чи ліків від коронавірусу, чого найближчими місяцями не очікують.

26 квітня італійська влада заявила про зниження числа смертей за добу — 260 летальних випадків, що є найнижчим показником із 14 березня.

Італія є однією з найбільш постраждалих від коронавірусу країн. За даними університету Джонса Гопкінса, у країні зафіксували 197 тисяч випадків інфікування. Померли понад 26 тисяч людей.