Чехія першою з країн ЄС відкрила кордони для виїзду за кордон. Також дозволила вʼїзд для деяких іноземців

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Чехія першою з країн ЄС відкрила кордони для виїзду за кордон. Також дозволила вʼїзд для деяких іноземців

Gabriel Kuchta / Getty Images

Уряд Чехії послабив карантинні обмеження через коронавірус після того, як кількість нових випадків інфікування почала знижуватися. Громадянам дозволили виїжджати за кордон та вільно пересуватися по країні, пише Reuters.

Чехія — перша країна Євросоюзу, яка оголосила про відкриття своїх кордонів. З 16 березня кордони Чехії були закриті як на в’їзд іноземців, так і на виїзд громадян країни. Виходити з дому дозволяли тільки для поїздки на роботу, а також для виходу в продуктовий магазин чи аптеку.

Міністр охорони здоров’я Адам Войтех повідомив, що відтепер жителям країни дозволено виїжджати за кордон. Після повернення з-за кордону громадяни зобов’язані пройти тест на коронавірус або відправитися на двотижневий карантин.

Уряд дещо послабив заборону на вʼїзд іноземців — дозволили перетин кордону з дотриманням карантину для студентів місцевих університетів та для ділових поїздок з ЄС.

Також уряд дозволив збиратися разом до 10 осіб — раніше було дозволено тільки по двоє.

З 27 квітня в країні дозволили відкрити університети, магазини площею до 2 500 квадратних метрів, а також фітнесцентри та бібліотеки.