Кличко пояснив, чому на Хрещатику замість каштанів висадили ялівець

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кличко пояснив, чому на Хрещатику замість каштанів висадили ялівець

Соколовська Інна / УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що наступного року після реконструкції на Хрещатику висадять каштани, а ялівець пересадять у парки. Про це він розповів на брифінгу.

Мер закликав «не робити з ялівця слона». «Днями вздовж частини Хрещатика висадили ялівець — там, де на цей момент не було дерев. Підкреслю: таке рішення — тимчасове», — наголосив він.

Кличко розповів, що у наступному році запланована реконструкція Хрещатика, тому висаджувати цього року крупномірні дерева не було сенсу. За його словами, перед початком ремонту ялівець пересадять у парки і сквери, а от каштани пересаджувати не рекомендують, тому їх тепер і не висаджували.

Мер запевнив, що після реконструкції на Хрещатику будуть рости каштани. «На Хрещатику — великий трафік і висока загазованість повітря. А суміш, якою посипають дороги взимку, також негативно впливає на дерева. Вони слабнуть і хворіють. Щоб уникнути цього, під час реконструкції розширять бульварну зелену зону, облаштують стаціонарну систему поливу, лунки дерев будуть захищені від потрапляння реагентів. Тобто ми створимо умови, щоб у кожній лунці — а їх від Бессарабської до Європейської площі 249 — росли, а не чахли, дерева. Будемо шукати витривалі сорти», — пообіцяв Кличко.