Шмигаль: Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища розділять

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища буде розділено на два профільні відомства.

Про це він розповів в інтервʼю Інтерфакс-Україна.

«Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ у атомній енергетиці, потім — про вугільну галузь, а потім — про червонокнижні рослини і вилов мотиля. Відтоді я став прихильником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близько і який цим живе», — сказав премʼєр.

Шмигаль додав, що уряд планує якомога швидше створити окреме аграрне міністерство і посилити промисловий блок. За його словами, у цьому є гостра необхідність.

«Є кілька ідей. Перша — це можливість виділення аграрного напрямку з Міністерства економіки в окреме міністерство. Це існує на рівні ідеї, ми над цим працюємо спільно з міністром економіки», — сказав він.

Стосовно блоку йдуть обговорення. Серед варіантів — створення окремої посади віцепремʼєра, призначення заступника в Міністерстві економіки або створення Міністерства промислової політики і державного оборонного замовлення.

  • Зараз обовʼязки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища виконує Віталій Шубін. Посада міністра зʼявилася в серпні 2019 року, до цього було два окремі міністерства — Міненергетики та Мінекології.
  • 14 травня Комітет з питань екологічної політики і природокористування ухвалив рішення про розділення Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища. Уряду внесено відповідні рекомендації.