«Рік Зеленського — рік реваншу». На Майдані протестують проти політики президента і голови його Офісу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

У Києві на Майдані Незалежності проходить акція протесту проти політики президента Володимира Зеленського та голови його Офісу Андрія Єрмака. Про це повідомляє «Громадське».

Протестувальники позиціонують рік від моменту інавгурації Зеленського як «рік реваншу проросійських сил». Президента звинувачують у здачі національних інтересів та вимагають від нього відправити у відставку голову його Офісу — Андрія Єрмака, якого називають «російським агентом».

Також протестувальники критикують виконання політичної частини Мінських домовленостей — зокрема вимагають відмовитись від них і пришвидшити темпи євроатлантичної інтеграції. Крім того, Зеленського обвинувачують у посиленні зв’язків із олігархами попри передвиборчі обіцянки «деолігархізації».

Організаторами акції виступили рухи «Демократична сокира» і «Справа громад», видно багато прапорів праворадикальної партії «Національний корпус». За оцінкою кореспондента «Громадського», всього на Майдані близько двох тисяч протестувальників.

Пізніше учасники акції прийшли до будинку на вулиці Грушевського, 9а, де нібито проживає президент Володимир Зеленський. Біля воріт будівлі зібралися сотні людей з партійною символікою.

Паркан навколо будинку обклеїли плакатами з символікою «Національного корпусу». На вʼїзді вивісили банер. Протестуючі виконали гімн України і запалили фаєри, після чого організатори оголосили протест закінченим. Сутичок з поліцією не було.