Двоє пасажирів, які вижили в авіакатастрофі в Пакистані, розповіли, що пам’ятають про трагедію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Двоє пасажирів, які вижили в авіакатастрофі в Пакистані, розповіли, що пам’ятають про трагедію

H.KHAN/Anadolu Agency via Getty Images

Під час авіакатастрофи у житловому районі в Карачі (Пакистан) з 99 людей на борту літака (91 пасажир і 8 членів екіпажу) вижили двоє — Мухаммад Зубаїр і президент Bank of Punjab Зафар Махмуд. Вони розповіли те, що пам’ятають про трагедію, пише The Guardian.

Обидва зараз у лікарні. Останнє, що 24-річний Зубаїр може пригадати, перш ніж літак упав на землю, — це різкий запах пального і крики пасажирів, коли полумʼя почало охоплювати салон літака. Він розповів, що після падіння він зі всіх сил намагався розстебнути ремінь безпеки, коли вогонь уже палав під його сидінням.

«Я йшов на світло і дістався до цієї діри, вистрибнув на крило, а потім на землю», — розповів Зубаїр.

Сестра Махмуда, іншого пасажира, який вижив, — Зайнаб Імам розповіла, що після падіння літака її брат опинився «трохи збоку від головних уламків і вогню».

«Тоді були ці люди, можливо, тамтешні мешканці або перші, хто відреагував, я не впевнена. Вони герої. Вони допомогли йому підвестися, і тоді він зрозумів, що зламав руку, але був живий», — переоповідає сестра Махмуда.

У Пакистані розпочали розслідування причин авіакатастрофи. Літак упав на житловий квартал і зруйнував близько 19 будинків. Видання повідомляє, що жертв на землі не було, але деякі жителі району отримали серйозні опіки. В аудіозаписах останньої розмови пілота з диспетчером ішлося про те, що «ми втратили двигуни».

  • 22 травня у Пакистані розбився пасажирський літак А-320 авіакомпанії Pakistan. Тоді на борту був 91 пасажир та 8 членів екіпажу. Лайнер виконував внутрішній рейс із Лахора до Карачі. Літак розбився в густонаселеному районі неподалік аеропорту Карачі за хвилину до приземлення.
  • Наразі рятувальники виявили тіла всіх пасажирів та ідентифікували вже 19 із них. Двох людей, яким вдалося вижити, госпіталізували з опіками та переломами, їхній стан стабільний.
  • За даними видання The News, перед посадкою екіпаж подав сигнал біди, поскаржившись на проблеми із шасі.