Іспанія з липня відкриє кордони для іноземних туристів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Іспанія з липня відкриє кордони для іноземних туристів

Wikimedia

Іспанія відкриє свої кордони для вʼїзду іноземних туристів, починаючи з липня. Про це напередодні заявив премʼєр-міністр країни Педро Санчес, повідомляє El Pais.

«Цього літа буде туристичний сезон», — наголосив глава іспанського уряду, закликавши жителів інших країн планувати відпустку в Іспанії.

В уряді наголосили, що щорічно в Іспанію приїжджають понад 80 мільйонів іноземних туристів.

Разом з тим Санчес поки не уточнив, громадянам яких країн дозволять вʼїжджати в Іспанію вже з липня.

El Pais пише, що в уряді обговорюють створення «безпечних кордонів» між країнами, особливо з тими, які приносять найбільше туристів — Німеччиною, Великою Британією, Францією та Італією. Основою домовленості стануть загальні протоколи безпеки, щоб гарантувати вільне пересування подорожувальників з мінімальним ризиком інфікування та уникнути односторонніх заходів, як-от карантин. «Безпечні кордони», насамперед, планують відкривати з тими країнами, де ситуація з COVID-19 станом на зараз така ж як у самій Іспанії.

Кордони Іспанії закриті для іноземців із 17 березня. Іспанія стала однією з країн, які найбільше постраждали від пандемії. Коронавірус діагностували у понад 235 тисяч осіб, понад 28,5 тисяч людей померли, понад 150 тисяч — одужали.

За кількістю виявлених заражених Іспанія посідає пʼяте місце в світі після США, Бразилії, Росії та Великої Британії.

  • Влада Іспанії оголосила про відновлення футбольного чемпіонату з 8 червня.
  • В Іспанії з 21 травня послабили карантин, але зобов’язали всіх носити маски навіть на вулиці.
  • Уряд Іспанії планує виплачувати громадянам щомісячний базовий дохід через наслідки пандемії коронавірусу — кожному дорослому іспанцю дадуть по €462 незалежно від наявності інших доходів.