МОЗ дозволив Києву послабити карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
МОЗ дозволив Києву послабити карантин

УНІАН

Київ може переходити до другого етапу виходу з карантину. Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

«Рівень захворюваності по місту Київ зараз становить 11,7 на 100 тисяч населення при нормі 12. Це означає, що Київ може переходити на другий етап виходу з карантину. Далі — справа за рішенням міської комісії ТЕБ та НС», — заявив Степанов.

За його словами, працівники київського метро «відповідально поставились до організації безпечного перевезення під час епідемії»: розробили дистанційні розмітки, закупили термометри та захисні щитки для працівників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19.

23 травня КМДА повідомила, що о 12:00 у Києві відновлює роботу наземний пасажирський транспорт. Комунальне підприємство «Київський метрополітен» поновить перевезення пасажирів із 25 травня. Також із понеділка почнуть працювати сільськогосподарські ярмарки.

Окрім того, із 23 травня запрацюють магазини площею до 1 000 кв. м.

У КМДА наголосили, що пасажирів у транспорт будуть пускати лише в масці або респіраторі. Так само маска буде необхідна під час візитів у магазин та на ярмарки.

  • Раніше повідомляли, що Кличко просив запустити транспорт у Києві, зокрема, метро з 25 травня, хоча МОЗ не дозволяє послабити карантин у столиці.
  • Із 22 травня до 22 червня в Україні запровадили адаптивний карантин. Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо.