Італійка виграла в лотерею картину Пікассо вартістю €1 мільйон. Квиток їй подарували

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Італійка виграла в лотерею картину Пікассо вартістю €1 мільйон. Квиток їй подарували

dylan nolte / Unsplash

Італійка виграла картину іспанського художника Пабло Пікассо вартістю близько 1 мільйона євро в лотерею. Квиток на розіграш вона отримала в подарунок.

Про це повідомляє BBC.

Полотно розіграли в рамках благодійної лотереї. Всього організатори зібрали понад 5 мільйонів євро — вони продали 51 тисячу квитків по 100 євро за кожен. З них 4,2 мільйона віддадуть до французької благодійної організації CARE, яка забезпечить чистою водою школи і цілі села на Мадагаскарі, в Марокко і Камеруні.

Виграна жінкою картина називається «Натюрморт». Цю роботу Пікассо написав у 1921 році. Це відносно невелика картина: її розмір 23 на 46 сантиметрів.

«Пікассо би сподобалась така ініціатива. Він дуже цікавився гуманітарними та соціальними питаннями», — заявила організаторка продажів Пері Кочин.

  • У 2013 році 25-річний американець Джеффрі Гонано став переможцем акції «Пікассо за 100 євро». Йому пощастило виграти картину іспанського художника, яка коштувала 1 мільйон доларів.
  • У США житель штату Колорадо двічі за день виграв мільйон у лотерею. Чоловік заповнив квитки двома майже однаковими комбінаціями, які він часто використовував. Обидві вони виявилися виграшними.
  • У США переможець лотереї через пів року так і не зʼявився за призом в $14,6 млн.