У Євросоюзі на тлі карантину почастішали домагання до дітей в інтернеті

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Євросоюзі на тлі карантину почастішали домагання до дітей в інтернеті

Leap Design / Unsplash

На тлі карантину в Європейському Союзі почастішали випадки домагань до дітей в інтернеті та пошуків порнографії з неповнолітніми. Ще більше випадків можуть відкритися після того, як діти повернуться до школи, вважає Європол.

Про це повідомляє Reuters.

За даними Європолу, активізація педофілів у мережі була помічена у всіх країнах ЄС, а найбільше в Іспанії — правоохоронці зафіксували підвищену цікавість до незаконних сайтів і закрили більше платформ з обміном дитячої порнографії. Також зросла активність щодо контактування з дітьми у прихованих сегментах інтернету.

Зазначається, що зловмисники намагаються експлуатувати зростаючу дитячу присутність у мережі, де, через закриття шкіл, їм доводиться слухати онлайн-уроки, часто на платформах, що не гарантують повного захисту.

Як запевняє мережа громадських організацій «Проти дитячої проституції та трафікінгу» (ECPAT), сьогодні сексуальні зловживання проти дітей в інтернеті стали доступніші, ніж будь-коли. Розбещувачі досить просто виходять на контакт із дітьми, які бачать в них однодумців, і це значно посилює частоту завантажень і скачувань дитячої порнографії у мережі.

  • У Євросоюзі прогнозують посилення «Ісламської держави» і зростання потоку біженців через коронавірусну кризу.
  • Пандемія коронавірусу матиме серйозні соціально-економічні наслідки для Європейського Союзу, попри всю далекоглядну політику блоку: економічний розвиток рекордно знизиться, а борги та дефіцит бюджетів зростатимуть.