На смартфонах OnePlus відключать можливість знімати крізь пластик

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Китайський виробник смартфонів OnePlus вирішив відключити фотохромний фільтр у камері OnePlus 8 Pro після того, як зʼясувалося, що завдяки йому можна просвічувати предмети. Про це повідомив виробник, передає The Verge.

Функцію відключать за допомогою програмного оновлення, яке вийде протягом тижня. У компанії побоюються, що таку функцію будуть використовувати, щоб порушивати конфіденційність.

Як пояснили в OnePlus, багато користувачів використовують функцію для створення красивих пейзажних фотографій, тому в майбутньому вони повернуть фільтр, але з іншою технічною реалізацією.

Виробник пояснив, що спочатку можливість просвічувати предмети не планувалася. У компанії вважали, що фільтр дозволить домогтися унікального текстурного ефекту для чорно-білих фотографій, а про просвічування пластику вони дізналися від користувачів.

Що сталось?

14 травня стало відомо, що один з режимів камери смартфону OnePlus 8 Pro дозволяє робити фотографії та знімати відео крізь тонкий пластик. Це помітили користувачі соціальної мережі Reddit. Потім інформацію перевірив техноблогер із Латвії Бен Гескін.

Виявилося, що фотохромный фільтр OnePlus 8 Pro може фіксувати інфрачервоне випромінювання і таким чином «бачити» крізь пластик.