У Києві за добу COVID-19 виявили у 38 людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу підтвердили коронавірус, збільшилась на 38 людей. Серед них 8 медиків. Про це повідомив під час брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

Захворіли за минулу добу 23 жінки від 29 до 87 років та 2 дівчинки двох та трьох років; 12 чоловіків від 24 до 58 років, 9-річний хлопчик. Шпиталізували 9 пацієнтів, інші лікуються вдома.

Одужала за минулу добу 61 людина. Усього вірус подолали 285 мешканців Києва.

За минулу добу померло троє людей.

Кличко додав, що Київ готується до відкриття метро, на станціях наносять спеціальну розмітку для дотримання соціальної дистанції. Громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка, і після відновлення роботи підземки кияни зможуть користуватись тільки електронним квитком. Протягом місяця з моменту відкриття метро пасажири зможуть використати раніше придбані жетони.

Щодо наземного транспорту — в ньому пасажири, крім електронних способів оплати, до 1 липня зможуть купувати квитки на проїзд у кондуктора. Громадський транспорт зможе перевозити одночасно не більше половини кількості пасажирів, на яку він розрахований. Контролюватиме це поліція, муніципальна охорона їм допомагатиме. У масках мають бути і пасажири, і кондуктори, і водії.