Велика Британія змінить тарифний режим після Brexit

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Велика Британія змінить тарифний режим після Brexit

Vienna Reyes / Unsplash

Уряд Великої Британії оголосив про новий тарифний режим після Brexit. З 1 січня 2021 року він замінить зовнішній тариф Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба Британського уряду.

«Це усуне бюрократизм та інші непотрібні барʼєри в торгівлі, зменшить тиск на ціни і розширить вибір для споживачів та підтримки британської промисловості для конкуренції на світовій арені», — зазначають у повідомленні.

Тариф під назвою «Глобальний тариф Великобританії» (UKGT) дозволить підприємствам простіше і дешевше імпортувати товари з-за кордону. Відзначають, що цей режим буде нижчим і простішим, ніж Єдиний зовнішній тариф ЄС (EU CET). До того ж, він буде у фунтах стерлінгів, а не в євро.

Ще новий режим передбачає зняття тарифів з широкого асортименту товарів. Це означає, що підприємства можуть імпортувати 60% товарів безкоштовно на умовах Світової організації або через чинний пільговий доступ з січня 2021 року.

Водночас, уряд збереже тарифи на ряд продуктів, щоб підтримати сільське господарство, автомобілебудування і риболовлю. Деякі тарифи також залишили для підтримки імпорту з найбідніших країн світу, які користуються пільговим доступом до ринку Великої Британії.