Генпрокурор США звинуватив Apple у співпраці з Росією і Китаєм. У компанії відповіли

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генпрокурор США Вільям Бар звинуватив Apple у співпраці з Росією і Китаєм, а також у відмові допомагати правоохоронним органам.

Про це повідомляється на сайті Мінʼюсту США.

Під час виступу у справі саудівського військовослужбовця Мохаммеда Саїда аль-Шамрані, який у грудні 2019 року поранив 11 осіб на базі ВМС США у Флориді, Бар заявив, що ФБР відразу попросила Apple надати доступ до двох телефонів аль-Шамрані, але компанія відмовила, а телефони вдалося зламати лише пів року тому.

Відмову Apple він назвав загрозою для національної безпеки. Бар сказав, що багато компаній, які виступають за надійне шифрування і захист приватного життя, «готові підлаштуватися під авторитарні режими», коли їм треба захистити свої бізнес-інтереси.

«Було багато повідомлень про те, що Apple працює з Компартією Китаю і з російським режимом, щоб перемістити туди центри обробки даних і дозволити урядам цих країн масово стежити за громадянами», — сказав Бар.

В Apple звинувачення назвали неправдивими, пише Bloomberg.

«Це привід послабити шифрування і інші заходи безпеки, які захищають мільйони користувачів і нашу національну безпеку», — заявили в компанії.

Там запевняють, що завжди допомагають правоохоронцям і не зберігають коди доступу клієнтів, що не дозволяє розблокувати захищені паролем пристрої. В Apple заявили, що всі методи захисту застосовуються в будь-якій країні світу.