Ляшко заявив, що українські тести на коронавірус працюють

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ляшко заявив, що українські тести на коронавірус працюють

skaman306 / Getty Images

Українські ПЛР-тести на коронавірус відповідають необхідним стандартам. Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив на брифінгу.

«Українські тести працюють. Нещодавно була інформація, що в деяких лабораторіях не були верифіковані тести для полімеразної ланцюгової реакції українського виробника. Днями ми отримали висновок Інституту епідеміології та інфекційних хвороб НАМН, які підтверджують, що вони верифікували тест-систему, порівнявши її роботу з тест-системами виробництва країн Європейського Союзу», — заявив Ляшко.

Головний санлікар додав, що перевірка тестів українського виробника наразі триває, але висновки Інституту дозволяють стверджувати, що тест-системи, які розвезли по регіонах, — робочі.

Виконавчий директор компанії «Укргентех» Любов Столяр у коментарі «Бабелю» підтвердила, що йдеться про тести їхнього виробництва.

Раніше видання Lb.ua повідомляло, що Центр громадського здоровʼя «забракував» тест-системи виробництва компанії «Укргентех». Чутливість і специфічність тест-системи начебто не відповідали значенням, які заявлені виробником.