Китай протягом двох років надасть $2 мільярди постраждалим від COVID-19 країнам

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Китай протягом двох років надасть $2 мільярди постраждалим від COVID-19 країнам

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Китай у найближчі 2 роки виділить $2 мільярди країнам, які постраждали від пандемії коронавірусу. Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін на відкритті 73-ї щорічної сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоровʼя, передає Xinhua.

«Щоб стимулювати міжнародне співробітництво проти COVID-19, Китай протягом двох років надасть міжнародну допомогу в розмірі $2 мільярди на підтримку країн, що постраждали від епідемії. Насамперед це будуть країни, які розвиваються», — сказав він.

  • За даними доповіді Міністерства внутрішньої безпеки США, влада Китаю приховувала дані про кількість хворих на коронавірус і про заразність нового вірусу, щоб встигнути створити запас ліків, необхідних для реагування на нього.
  • Адміністрація Трампа обмірковує шляхи можливого покарання або отримання фінансової компенсації від Китаю за те, що, на її думку, він приховує інформацію про COVID-19.
  • Зокрема, група сенаторів США внесла на розгляд Сенату законопроєкт, який передбачає санкції проти Китаю через коронавірус. Обмежувальні заходи проти КНР введуть, якщо Пекін відмовиться співпрацювати, щоб зʼясувати причини виникнення пандемії коронавірусу.