Поліція Польщі розігнала підприємців, які протестували через карантин. Застосували сльозогінний газ

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Поліція Польщі розігнала підприємців, які протестували через карантин. Застосували сльозогінний газ

Jolka / Twitter

У Варшаві поліція розігнала учасників акції протесту, котрі вимагали скасувати карантинні обмеження для бізнесу. Проти них застосували сльозогінний газ.

Про це стало відомо з Twitter Національної поліції Польщі.

За інформацією представника польської поліції Сильвестра Марчака, затримали більше 380 протестувальників, 150 осіб оштрафували, а справи щодо покарання решти направили до суду.

Пʼять осіб заарештували за напад на поліцейських, словесні образи на їхню адресу або пошкодження поліцейського майна.

Jolka Rosiek / Twitter

Протестувальники зібралися на Замковій площі та мали пройти до президентського палацу і парламенту країни. Поліція одразу заблокувала марш, підкреслюючи, що це масове зібрання є незаконним.

Miniu / Twitter

Протестувальники проігнорували це і спробували групами пройти далі. Після цього людей почали затримувати.

Jolka Rosiek / Twitter

Не маючи можливості пройти до президентського палацу і парламенту, протестувальники попрямували до офісу правлячої партії «Право і Справедливість». Але поліція заблокувала рух на підступах до нього.

Один із затриманих — сенатор опозиційної Громадянської коаліції Яцек Бурий. Він стверджує, що проти нього застосовували силу. Поліція каже, що діяла в рамках закону, а Бурий сам сів у машину.

Мер Варшави Рафал Тшасковский, якого 15 травня висунули кандидатом у президенти Польщі, обурився діями поліції. Він засудив затримання Бурого і сказав, що «відповіддю на соціальний протест має бути діалог».

Страйк підприємців організував інший кандидат у президенти Польщі — Павел Танайно.