«Відновлення правди». Онука Муссоліні відреагувала на зняття з неї українських санкцій

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Онука диктатора Беніто Муссоліні Алессандра назвала «відновленням правди» те, що її виключили зі списку українських санкцій. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«За жодних обставин — ні прямо, ні опосередковано — я не мала можливості висловити будь-які оціночні судження щодо політичної ситуації в Україні. Я також ніколи не мала прямих чи опосередкованих контактів із політиками або з представниками місцевої влади. Свого часу я вважала «санкцію» зовсім безпідставною, сьогодні беру до уваги факт її скасування, що сприяє відновленню правди», — заявила Муссоліні.

Вона наголосила, що ніколи не відвідувала Україну та не брала участі в жодній політичній чи суспільній події в ній.

Раніше дослідник європейських правих та їхніх зв’язків із Росією Антон Шеховцов заявляв, що Муссоліні ніколи не була «спостерігачем» за незаконними виборами на окупованих територіях українського Донбасу.

«Вона потрапила до минулорічного списку помилково [...]. Українська влада переплутала її з Алессандро Мусоліно (який до санкційного списку так і не потрапив). Можливо, зараз влада зрозуміла помилку і виключила Алессандру Муссоліні зі списку», — писав він.

За даними Шеховцова, італієць на ім’я Алессандро Мусоліно є представником правої партії Forza Italia («Вперед, Італіє»), саме він був спостерігачем на псевдовиборах у «ДНР» в листопаді 2014 і 2018 років. Його прізвище іноді помилково наводять як «Муссоліно», з двома «с».

  • 15 травня Володимир Зеленський виключив із санкційного списку низку фізичних та юридичних осіб. Зокрема, Алессандру Муссоліні, яка нібито спостерігала за «виборами» у «Л/ДНР».