Держава виплатить допомогу людям без досвіду роботи. Як її отримати?

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Держава виплатить допомогу людям без досвіду роботи. Як її отримати?

Matese Fields / Unsplash

Молоді люди, які не мають досвіду роботи, можуть отримати фінансову допомогу від держави на час карантину та після його закінчення.

Як отримати допомогу, пояснили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Люди, які завершили навчання у навчальному закладі, звільнилися зі строкової військової служби та ще ніде не працювали, можуть зареєструватися у службі зайнятості онлайн та отримувати мінімальну допомогу по безробіттю.

Розмір допомоги становить 1 000 гривень на період карантину і протягом місяця після його закінчення. Далі суму зменшать до 650 гривень. Допомогу виплачуватимуть впродовж 180 календарних днів (приблизно пів року).

Стати на облік у службу зайнятості можна онлайн. Для цього необхідно завантажити з сайту Держслужби зайнятості дві заяви (про надання статусу безробітного і про призначення допомоги). Їх потрібно роздрукувати, заповнити, підписати і відсканувати (можна через додатки в Play Market або App Store).

Далі треба зробити фото або сканкопії документів, необхідних для реєстрації. Потім усі зібрані документи та заяви потрібно заархівувати в єдиний файл і надіслати на електронну пошту центру зайнятості.