У Німеччині криміналізували наругу над прапором ЄС

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Німеччині криміналізували наругу над прапором ЄС

Santeri Viinamäki / Wikipedia

За наругу над прапором та гімном Євросоюзу в Німеччині відтепер можна отримати штраф або сісти до в’язниці. Відповідний законопроєкт ухвалив Бундестаг.

Про це повідомляє Spiegel.

Раніше штрафи та в’язниця загрожували тільки за наругу над державними символами Німеччини. Відтепер покарання буде і за наругу над символами ЄС, а також інших держав, за умови, якщо Німеччина має з ними дипломатичні зв’язки. За таке правопорушення можна отримати до трьох років позбавлення волі.

Ініціатори законопроєкту — Соціал-демократична партія Німеччини — боролися за таку норму з 2017 року, після того як на одній з демонстрацій спалили прапор Ізраїлю.

«Публічне спалення прапорів не має нічого спільного з мирним протестом», — сказала міністерка юстиції Кристина Ламбрехт з СДПН.

За її словами, такі дії викликають лише ненависть, гнів і агресію, а відтепер діє «однаковий захист іноземних прапорів та символів Європейського Союзу».

Праворадикальна партія «Альтернатива для Німеччини» виступила проти криміналізації наруги над символікою ЄС. На переконання цієї євроскептичної сили, така норма «надмірно втручається в свободу самовираження та мистецтво».

  • Торік у Німеччині побили члена Бундестага від праворадикальної партії «Альтернатива для Німеччини». На нього напали після новорічного заходу в музеї.