«Цим ніхто ніколи не займався». Міністр Степанов заявив, що Україна не готувалася до пандемії коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Цим ніхто ніколи не займався». Міністр Степанов заявив, що Україна не готувалася до пандемії коронавірусу

УНІАН

В Україні не готувалися до пандемії коронавірусу, а на початку повністю були відсутні засоби індивідуального захисту. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в інтерв’ю «BBC Україна».

На запитання про те, чому країна провалила підготовку до боротьби з епідемією, хоча його попередники Зоряна Скалецька та Ілля Ємець заявляли, що країна готова і засоби захисту наявні, Степанов відповів: «Цим ніхто ніколи не займався, на це ніколи не витрачали кошти».

«На початку пандемії у нашій країні повністю були відсутні будь-які засоби індивідуального захисту. Тому що до неї ніхто не готувався […] На початок епідемії у нас не було тої кількості засобів захисту, які потрібні нашій країні. Практично не було ні костюмів біологічного захисту, ні респіраторів, ні масок, ні окулярів», — наголосив міністр.

Степанов розповів, що процес наповнення лікарень засобами триває кожного дня.

«У нас місячна потреба лікарень, які борються з COVID-19, розраховується мільйонами штук […] Зараз усі країни світу закуповують засоби захисту. Попит на цей товар великий. Я так само, як і ви, бачу ці відео, ці пости лікарів. Лікарі мені пишуть, що того і того не вистачає», — додав міністр.