Словенія першою серед європейських країн оголосила про завершення епідемії коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Словенія першою серед європейських країн оголосила про завершення епідемії коронавірусу

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Словенія першою в Європі оголосила про завершення епідемії коронавірусу.

Про це пише Reuters.

Таку інформацію розповсюдила влада країни. Протягом останніх двох тижнів у Словенії щодня фіксували менше ніж 7 нових випадків зараження.

Громадяни, які прибувають у Словенію з інших держав Європейського Союзу, більше не будуть зобовʼязані проходити 7-денний карантин. Також кінець епідемії означає, що деякі заходи, включаючи фінансову допомогу громадянам і компаніям, що постраждали від коронавірусу, закінчаться в кінці травня.

Водночас уряд заявив, що іноземним громадянам з ознаками коронавірусної інфекції, як і раніше, буде заборонений вʼїзд в країну. 14-денний карантин залишається чинним для людей з країн, що не входять до ЄС. Виняток зроблять тільки для дипломатів та людей, що перевозять вантажі.

Також жителі країни повинні носити маски в закритих громадських приміщеннях, дотримуватися дистанції в 1,5 метра і дезінфікувати руки при вході до громадських місць. Уряд Словенії почав послаблювати карантин з 20 квітня. Громадський транспорт відновив роботу цього тижня, а наступного тижня деякі групи учнів повернуться до шкіл. Усі бари і ресторани, а також невеликі готелі на 30 номерів будуть відкриті на наступному тижні.

За час пандемії в Словенії зафіксували 1 464 випадки коронавірусу, з них 103 — летальні.