У Вʼєтнамі рятують єдиного тяжкохворого на COVID-19. Донорами легень готові стати 10 осіб, але влада проти

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Вʼєтнам робить все можливе, щоб врятувати життя своєму найтяжчому пацієнту з коронавірусом — 43-річному британському пілоту, який працює на національну авіакомпанію Vietnam Airlines. Про це повідомляє Reuters.

Чоловік підхопив коронавірус у барі в середині березня. Тоді разом з ним протестували на COVID-19 ще 4 тисячі людей, у 18 з них виявили зараження. Тоді як більшість хворих одужала, стан британського пілота значно погіршився. Міністерство охорони здоровʼя Вʼєтнаму зустрілось з експертами з провідних лікарень і вирішило, що єдиний спосіб врятувати йому життя — пересадка легенів.

Державні ЗМІ повідомили, що 10 осіб, в тому числі 70-річний військовий ветеран, вирішили стати донорами легень, але від їх послуг відмовились державні лікарні.

«Ми зворушені їхніми благими намірами, але чинне законодавство не дозволяє нам пересаджувати легені живих людей», — заявив представник національного координаційного центру з трансплантації органів людини. За його словами, у пацієнта залишилося всього 10% обсягу легень, з якими він може прожити понад 30 днів.

Наразі Вʼєтнам витратив понад $200 тисяч на порятунок британського пілота.

  • Завдяки масовому тестуванню та жорсткому карантину у Вʼєтнамі кількість хворих на коронавірус скоротилась до 288 пацієнтів. У країні досі жодна людина не померла від COVID-19.