Глава Одеської ОДА Куций після скандального відео з «викликом Нацгвардії» вибачився перед журналістами

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава Одеської ОДА Куций після скандального відео з «викликом Нацгвардії» вибачився перед журналістами

Пресслужба президента України

Голова Одеської ОДА Максим Куций вибачився перед журналістами за інцидент, коли він пригрозив журналістці викликати Нацгвардію після її запитання про обставини закупівлі автомобілів для швидкої допомоги. Про це він заявив під час брифінгу.

«Я хочу вибачитись перед усіма журналістами за таку емоційну реакцію. Ви знаєте, що взагалі я спокійна людина. Це була ситуація, коли порушувалася професійна етика, а інформацією почали маніпулювати та намагатись подати її у вигідному для когось ракурсі», — заявив Куций.

Глава ОДА також зазначив, що 85 карет швидкої допомоги, яка поставили згідно з умовами тендеру, наразі знаходяться на фінальному етапі реєстрації й протягом тижня їх передадуть медикам.

«Усі машини вже обладнані всім необхідним спорядженням. Зараз потрібно лише завершити реєстрацію та отримати номерні знаки. Ми не порушили термінів поставки, не порушили суму закупівлі чи комплектність транспортних засобів. Тому я хотів би на цьому закрити тему щодо поставки карет швидкої допомоги», — додав Куций.

Що сталось?

Куций пригрозив викликати Національну гвардію у свій кабінет після того, як журналістка телеканалу «1 + 1» поставила йому запитання щодо обставин закупівлі автомобілів для швидкої допомоги. На відео після запитання журналістки Куций вимагає зупинити зйомку та пригрозив викликати Нацгвардію.

«Можете зупинити, будь ласка? Зупиніть запис. Я забороняю вам знімати. І видаліть цей запис. Тому що ви ставите провокаційні запитання […]. Я зараз викличу Національну гвардію», — сказав Куций.

Журналісти продовжили знімати відео, а Куций телефоном попросив викликати Нацгвардію до його кабінету.

Раніше видання «Думская» писало про відтермінування закупівлі 130 карет швидкої допомоги для Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги, на яку держава і регіон виділили майже 300 млн грн.