Колишнього голову штабу Трампа Пола Манафорта перевели під домашній арешт

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Колишнього голову штабу Трампа Пола Манафорта перевели під домашній арешт

Alex Wong / Getty Images

Колишнього голову передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта перевели під домашній арешт. Він попросив про звільнення, тому що побоюється коронавірусу.

Про це пише CBS News.

Адвокати попросили Федеральне бюро вʼязниць перевести Манафорта під домашній арешт через пандемію коронавірусу. Вони стверджують, що 71-річний Манафорт перебуває в групі ризику через вік і перенесені захворювання (у грудні він був госпіталізований через проблеми із серцем).

Вони додали, що Манафорт «щодня приймає 11 рецептурних ліків для лікування різних захворювань».

Справа Манафорта

Манафорт фігурує у справі про розтрату понад мільйона доларів держкоштів під час правління Януковича, сплачених юридичній фірмі США за надання висновку, щоб оскаржити рішення Європейського суду та довести законність увʼязнення Юлії Тимошенко. Також він вказаний у «чорній бухгалтерії» Партії регіонів. За документами, Манафорт отримав понад $30 млн. Він працював в Україні близько 10 років.

Крім того, його визнали винним у податковому шахрайстві. Прокуратура Нью-Йорка звинуватила його в наданні неправдивих відомостей в заяві на отримання іпотечного кредиту.

Манафорта засудили до семи з половиною років увʼязнення у березні 2019-го за двоми справами. Його мали звільнити 4 листопада 2024 року.