У США благодійна організація відмовилась від пожертви репера 6ix9ine через його цінності

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США благодійна організація відмовилась від пожертви репера 6ix9ine через його цінності

rico wahler / Flickr

Благодійна організація No Kid Hungry повернула реперу 6ix9ine його пожертву розміром $200 тисяч. Про це повідомляє BBC.

Організація пояснила, що відмовляється від фінансування з боку донорів, цінності яких не відповідають цінностям фонду: «Ми вдячні містеру Ернандесу за щедру пропозицію пожертвувати [організації] No Kid Hungry, але ми заявили його представникам, що відмовилися від цієї пожертви. Як організація, що діє в інтересах дітей, ми прагнемо уникати фінансування з боку благодійників, діяльність яких не відповідає нашій місії і цінностям».

Сам репер таке рішення назвав у своєму Instagram «жорстоким», але потім видалив пост: «Фонд волів би взяти їжу з вуст невинних дітей. Я ніколи не бачив чогось жорстокішого», — написав він.

Минулого року репера засудили за вимагання і участь у вуличній банді Nine Trey Gangsta Bloods, яка затіяла стрілянину, під час якої було поранено випадкового перехожого. Реперу загрожувало 37 років вʼязниці, але він пішов на угоду зі слідством і дав свідчення проти членів своєї банди. Відтак 6ix9ine відсидів у вʼязниці 2 роки.

У березні поточного року його достроково звільнили, і решту чотири місяці покарання він відбув під домашнім арештом. Підставою для зміни режиму покарання стали хронічні хвороби репера — астма і бронхіт.