Apple поверне працівників на роботу у два етапи. Google і Facebook поки з цим не поспішають

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Videvo

Компанія Apple має намір вже найближчим часом повернути своїх працівників з віддаленої роботи в офіси. При цьому Google і Facebook поки дозволили працівникам працювати з дому до кінця року, а Twitter — залишатися на віддаленій роботі хоч і після пандемії. Про це пише Bloomberg.

Apple планує відмовитися від режиму віддаленої роботи, введеного через пандемію, і протягом кількох місяців поетапно повернути працівників у офіси, в тому числі в штаб-квартиру Apple Park у Кремнієвій долині.

За даними видання, перший етап вже почався — в регіональних офісах компанії за межами США роботу розпочинають працівники, яким важко працювати з дому. На цьому етапі їм запропонують працювати з офісу регулярно або протягом певного періоду. У кінці травня і на початку червня такий режим почнуть застосовувати в головних офісах.

Другий етап запланований на липень, коли ще більше співробітників повернеться в офіси Apple по всьому світу, в тому числі у США. Терміни повернення на роботу в різних штатах будуть враховувати особливості місцевого регулювання.

Вже на цьому тижні керівництво Apple почне інформувати працівників, на якому етапі вони повинні вийти на роботу.

Підхід Apple відрізняється від підходів інших технологічних гігантів.

Facebook Inc. і Google Alphabet Inc. заявили, що більшість співробітників можуть працювати з дому до кінця 2020 року. При цьому офіси Facebook почнуть відкриватися з липня. В той же час Amazon.com Inc. заявила, що офісні працівники можуть працювати з дому до початку жовтня.

Компанія Twitter дозволила співробітникам працювати з дому постійно, навіть після закінчення пандемії коронавірусу.