Facebook виплатить модераторам $52 мільйони компенсації за психологічні травми

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Компанія Facebook погодилася виплатити $52 мільйони чинним і колишнім модераторам, щоб компенсувати їхні проблеми з психічним здоровʼям, які виникли на роботі. Про це повідомляє The Verge.

Відшкодування охоплює 11 250 модераторів. Кожен модератор отримає щонайменше $1 000 і право на додаткову компенсацію, якщо у нього діагностували посттравматичний синдром або повʼязані з ним стани (депресія чи залежність). Юристи вважають, що половина модераторів мають право на додаткову компенсацію.

У Facebook також погодилися змінити інструменти модерації контенту. Працівники зможуть відключати звук і міняти колір зображень на чорно-білий. Ці функції до кінця року отримають 80% модераторів, а у 2021 році вони зʼявляться в усіх.

Компанія також пообіцяла організувати щотижневі зустрічі модераторів з психологами та щомісячні сеанси групової терапії.

  • У вересні 2018 року колишня модератор Facebook Селена Скола подала в суд на компанію, стверджуючи, що у неї розвинувся посттравматичний синдром після того, як під час роботи вона регулярно переглядала фотографії зґвалтувань, убивств і самогубств. У жінки почались розлади психічного здоровʼя після девʼяти місяців роботи.
  • До її скарги приєдналися кілька інших колишніх модераторів Facebook, які працюють у чотирьох штатах.