Юний бразильський скейтер побив двадцятирічний рекорд Тоні Гока. У нього був час потренуватися на карантині

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Юний бразильський скейтер побив двадцятирічний рекорд Тоні Гока. У нього був час потренуватися на карантині

SurferToday / YouTube

Бразильському школяру вдалося побити рекорд, встановлений видатним американським скейтбордистом Тоні Гоком два десятиліття тому — він зробив три повні оберти в повітрі на вершині вертикальної рампи. Американець у 1999 році зробив лише два з половиною.

Про це повідомляє CNN.

11-річний Гуй Хури з міста Куритиба повторив рекорд Тоні Гока — так званий «трюк 900», тобто оберт у 900 градусів — ще у віці восьми років. Під час карантину, коли школи закрилися, він присвятив час тренуванням на рампі, встановленій на бабусиному подвір’ї.

Врешті хлопцю вдалося подолати світовий рекорд і зробити 1080 градусів, тобто три повних оберти в повітрі перед приземленням на вертикальну рампу. На радощах він надіслав відео з трюком своїм кумирам-скейтбордистам, в тому числі й Тоні Гоку.

«Тепер я можу зробити трюк «1080» — при тому, що я наймолодший з усіх них, і відтепер перший, хто зумів приземлитися на вертикальну рампу», — розповів він.

Тепер рекордсмен мріє взяти участь в Олімпійських іграх — скейтбординг буде частиною змагань у Токіо в 2021 році.

Скейтбординг глибоко вкорінився у мейнстримній культурі і вийшов далеко за межі Каліфорнії, розповів виданню Тоні Гок.

«Є скейтерські спільноти в Афганістані, Камбоджі, Таїланді та в різних частинах Африки. Я ніколи не очікував такого, коли починав кататися», — сказав скейтбордист.

  • Vans випустила колекцію взуття для дітей з розладом аутичного спектра — частину доходів від колекції пожертвують організації A. skate Foundation, яка відкриває скейтбординг для дітей з аутизмом у всьому світі.
  • У Міжнародному олімпійському комітеті вважають, що такі види спорту як скейтбординг відповідають програмі розвитку олімпійського руху і більш гендерно збалансовані.