Vans випустила колекцію взуття для дітей з розладом аутичного спектра

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Виробник одягу та взуття Vans створив колекцію для людей з розладом аутичного спектра, передає The Orange County Register.

Колекція отримала назву Autism Awareness Collection. Її дизайн орієнтований на відчуття, завдяки заспокійливій палітрі кольорів, яка легка для сприйняття очима, і мʼяких, приємних на дотик матеріалів. Частину доходів від колекції пожертвують організації A. skate Foundation, яка відкриває скейтбординг для дітей з аутизмом у всьому світі.

Як пише видання, реалізація цієї ідеї стала можливою завдяки віцепрезиденту Vans з мерчендайзингу та оптової торгівлі в Північній і Південній Америці Девіду Тічіазу, чий шестирічний син є аутистом.

Він зізнався, що однією з найбільших проблем сина є сенсорні відчуття від одягу, який він носить — наприклад, бирки або найменша кількість піску в його взутті вже спричинюють дискомфорт.

На користь A. skate Foundation перерахують частину від продажу колекції, а мінімальний внесок складе $100 тис. Зазначається, що ці кошти допоможуть фонду оплатити більше клінік для дітей з розладом аутичного спектру, надавати гранти дітям з аутизмом для покупки необхідного для скейтбордингу спорядження, а також підвищити обізнаність про терапевтичні переваги скейтбордингу.

Що таке розлад аутичного спектру?

Психічний розлад дитячого віку, який характеризується порушенням соціальної взаємодії та спілкування, а також повторюваними та стереотипними моделями поведінки, які супроводжуються нерівномірним інтелектуальним розвитком, часто з розумовою відсталістю.

Симптоми захворювання зʼявляються в ранньому дитинстві. Причина у більшості дітей невідома. Хоча дані підтверджують генетичний компонент, у деяких пацієнтів розлади можуть бути викликані захворюваннями мозку органічної природи. Діагноз ставлять на підставі історії розвитку та результатів спостереження. Лікування полягає у поведінковому супроводі, а іноді вдаються до медикаментозної терапії.