Чехія скасовує масковий режим на вулиці з кінця травня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Уряд Чехії скасовує масковий режим на вулиці з 25 травня у зв’язку з послабленням карантину. Про це повідомляє Reuters.

Але чехам ще доведеться носити захисні маски у громадському транспорті, магазинах та інших закритих громадських місцях, як-от музеї та кінотеатри. Також маска необхідна під час зустрічі групи людей, які не проживають разом.

Громадянам без масок необхідно дотримуватися дистанції у 2 метри.

З 11 травня у країні послабили карантин. Уряд дозволив громадські, культурні та спортивні заходи, а також церковні та весільні служби, але за участі не більше 100 осіб. Також відкрили торгові центри, перукарні та салони краси, музеї, галереї і замки.

  • Чехія — перша країна Євросоюзу, яка оголосила про відкриття своїх кордонів. Жителям країни з 24 квітня дозволили виїжджати за кордон. Після повернення з-за кордону громадяни зобов’язані пройти тест на коронавірус або відправитися на двотижневий карантин. Уряд також дещо послабив заборону на вʼїзд для іноземців — дозволили перетинати кордон з дотриманням карантину студентам місцевих університетів.
  • З 11 травня карантин також послабили у Франції — можна виходити з дому без поважної причини. У Парижі знову можна буде гуляти набережними, Марсовим полем, біля Будинку інвалідів, а також у Венсенському і Булонському лісах.