«Путін найбільше боїться правди». Конгрес США готує нові санкції проти російських урядовців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На розгляд Конгресу США подали проєкт резолюції, що засуджує практику Кремля щодо тюремного увʼязнення журналістів, опозиціонерів, представників громадянського суспільства та релігійних активістів. Про це повідомляє Комітет з питань закордонних справ Палати представників.

Резолюція закликає Російську Федерацію негайно звільнити політвʼязнів, а адміністрацію Трампа — накласти санкції на російських урядовців, відповідальних за порушення прав людини.

«Резолюція посилає сильний, двопартійний сигнал Кремлю: Конгрес США підтримує героїв, які піддають своє життя ризику заради свободи і демократії. Я закликаю адміністрацію [президента США Дональда Трампа] приєднатися до нас у підтримці прав і свобод російського народу та накласти санкції на урядовців РФ, відповідальних за ці жахливі порушення прав людини», — заявив один з авторів резолюції, конгресмен від демократів Еліот Енгель.

Енгель наголосив, що Путін найбільше боїться правди.

«Російський президент перетворив верховенство закону на інструмент репресій, змушуючи замовкнути журналістів, погрожуючи політичним опонентам і позбавивши волі активістів громадянського суспільства, українців, релігійні та етнічні меншини», — додав він.

  • Раніше США продовжили санкції проти Росії, запроваджені через кібератаки.
  • Європейський Союз продовжив до 15 вересня 2020 року санкції проти осіб і організацій, причетних до анексії Криму.