У Чернівецькій та в деяких районах Рівненської областей ввели адаптивний карантин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Чернівецькій області через складну епідемічну ситуацію влада вирішила не послаблювати карантинні обмеження та ввести адаптивний карантин. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у Facebook.

«Оскільки епідемічна ситуація у Чернівецькій області критична, обласна комісія комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила поки не послаблювати карантин на Буковині», — розповів Осачук.

Минулої доби у Чернівецькій області ще 72 буковинців інфікувалися коронавірусом. Загалом в області зафіксували вже 2 396 випадків захворювання.

В області продовжили обмеження на роботу суб’єктів господарювання торгового та побутового обслуговування населення, відвідування дитячих і спортивних майданчиків, надання стоматологічних послуг.

Комісія дозволила відновити роботу кафе, ресторанів та інших закладів громадського харчування, але в режимі доставки або на винос, роботу адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів, а також музеїв.

Також карантин вирішили не послаблювати в кількох районах Рівненської області, оскільки там залишається велика кількість хворих. Про це повідомила пресслужба ОДА.

В області вирішили відтермінували послаблення карантину до 22 травня у Рокитнівському районі, у селі Зоря Рівненського району й у трьох селах Корецького району: Світанок, Щекічин і Невірків.